Zwembad De Albatros

Zwembad De Albatros is verouderd en de gemeente wil graag een nieuw zwembad. Uiteraard is de mening van onze inwoners en de ervaringen van de huidige gebruikers daarbij belangrijk. De gemeente heeft daarom ook het inwonerspanel geraadpleegd. De resultaten van dit onderzoek zijn ondertussen binnen. Veel inwoners hebben de vragenlijst ingevuld. Natuurlijk bedanken wij iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld. Dit rapport nemen we mee in de plannen voor een nieuw zwembad. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk dan onderaan deze pagina het onderzoeksrapport.

Goed beeld

Het resultaten van het onderzoek geven ons een goed beeld van het huidige gebruik en de behoefte voor de toekomst. Ongeveer een derde deel van ons inwonerspanel maakt nu gebruik van het zwembad. Met de huidige gebruikers erbij komt dat neer op de helft van de deelnemers. De meerderheid hiervan gebruikt het zwembad ongeveer 1x per week. Het zwembad wordt nu vooral voor zwemles en voor recreatief zwemmen gebruikt. De meeste bezoekers komen dan met de auto. De meerderheid van de deelnemers die nu geen gebruik maken van de Albatros geven aan dat de zwemvoorzieningen en het aanbod van baden de belangrijkste redenen zijn om op dit moment voor een ander zwembad te kiezen.

Tips voor de toekomst

De deelnemers hebben ook de nodige tips gegeven voor een nieuw zwembad. Er is bijvoorbeeld behoefte aan een zwembad dat laagdrempelig en toegankelijk is voor iedereen. Deelnemers willen graag een 25-meterbad om banen te zwemmen in, maar er is ook behoefte aan recreatief zwemmen met bijvoorbeeld glijbanen. Daarnaast willen deelnemers graag ruime openingstijden en goede horeca. Het zwembad De Soeverein in Lommel wordt door meerdere deelnemers als voorbeeld genoemd.

Alle informatie die we met dit onderzoek ophalen, nemen we mee in de uitwerking van de plannen voor een nieuw zwembad. Je kunt het volledige onderzoek hier bekijken. Nogmaals hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst!